Pannuleivät ja retiisi-tsatsiki

Leivät paistetaan kypsiksi pannulla ja tarjotaan tsatsikin kera.

Ainekset

Pannuleivät
3 dl
jogurttia
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
n. 5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
(1 rkl
yrttejä hienonnettuna)
Tsatsiki
1
kurkku
n. 5 kpl
retiisiä
2-3 dl
Bulgarian jogurttia
2 tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Pannuleivät
    Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja osa vehnäjauhoista. Vaivaa mukaan loput jauhot ja lorauta sekaan öljyä. Anna taikinan kohota.

    Jaa kohonnut taikina noin 10 osaan ja taputtele palat litteiksi. Paista leivät esimerkiksi kuivalla muurikkapannulla hiljalleen kypsiksi.
  2. Tsatsiki
    Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois pienellä lusikalla. Kuutioi kurkut ja retiisit pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta seos suolalla, valkosipulilla ja oliiviöljyllä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ja tarjoa tsatsiki lämpimien leipien kera.

    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää