Grillatut sisäfileepihvit ja caponata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillatut sisäfileepihvit ja caponata

Caponata on sisilialainen kasvismuhennos, joka sopii esimerkiksi grillattujen sisäfileepihvien seuraksi.

29.5.2008 12:56

Ainekset

  • <b>Grillatut sisäfileepihvit</b>

  • 800 g (á 200 g)

    naudan sisäfileetä

  • öljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 4 viipaletta

    pekonia

  • <b>Caponata</b>

  • 1

    munakoiso

  • 2

    sipulia

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 0,5

    sitruunan mehu

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    anjovisfilee

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 3

    tuoretta tomaattia tai purkki säilöttyjä tomaatteja

  • 1 dl

    persiljaa

  • 0,5 dl

    basilikaa

  • 1 tl

    suolaa

  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohjeet

  1. <b>Caponata</b> Valmista caponata. Paahda hieman öljytty munakoiso grillissä tai uunissa aivan pehmeäksi. Grillaa sillä välin paloitellut sipulit, paprika ja kesäkurpitsa napakan pehmeiksi.

  2. Kaavi munakoison sisus lusikalla kulhoon ja lisää sekaan sitrusmehu, öljy, anjovis ja valkosipuli. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Paloittele munakoisotahnaan tomaatit ja lisää sekaan myös grillatut kasvikset. Mausta tuoreyrteillä, suolalla ja tabascolla. Anna kasvishöystön maustua puolisen tuntia.

  3. <b>Grillatut sisäfileepihvit</b> Ota pihvit lämpenemään noin tuntia ennen paistoa. Öljyä ja mausta pihvit kauttaaltaan ja kieputa ympärille pekoniviipaleet. Grillaa pihvit haluamasi kypsyysasteeseen ja anna lihojen vetäytyä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua. Reseptit: Matleena Lahti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit