Mansikkasorbetti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikkasorbetti

Paras mansikkasorbetti syntyy tuoreista mansikoista.

29.5.2008 12:59

Ainekset

  • 3 dl

    sokeria

  • 2 dl

    vettä

  • 500 g

    mansikoita

  • 2

    valkuaista

  • 0,5

    sitruunan kuori

  • 1 rkl

    likööriä (esim. Cointreau)

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta ja jäähdytä sokeriliemi. Perkaa mansikat ja soseuta ne. Vaahdota valkuaiset. Sekoita liemi ja mansikkasose keskenään. Mausta seos raastetulla sitruunan kuorella ja liköörillä. Nostele joukkoon lopuksi valkuaisvaahto.

  2. Kaada seos matalaan kulhoon ja pakasta. Sekoittele sorbettia muutamia kertoja jäätymisen alkuvaiheessa. Voit tehdä sorbetin myös jäätelökoneessa. Resepti: Matleena Lahti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit