Tarte tatin

Tarte tatin eli ranskalainen keikeuskakku ihastuttaa mehevyydellään!

Ainekset

n. 5
omenaa (hapahkoja)
3 rkl
calvadosta
75 g
voita
2 dl
sokeria
n. 200 g
voitaikinaa
Lisäksi
1 prk
kuohukermaa
0,5 dl
tomusokeria
1
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Jaa hedelmät neljään lohkoon ja pane ne esimerkiksi muovipussiin. Kaada omenoille calvados ja anna hedelmien maustua pari tuntia välillä pussia käännellen.
  2. Pane voi ja sokeri valurautapannuun. Kuumenna pannua ja karamellisoi seos kinuskimaiseksi. Asettele pannulle omenat vieri viereen ja kaaviloi päälle voitaikinakerros. Painele taikina tiiviiksi reunoille asti.
  3. Pane paistinpannu 200-225 asteiseen uuniin ja kypsennä torttua noin 30 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa omenatorttu vasta sitten. Vaahdota lisäksi kermaa ja mausta se tomusokerilla ja vaniljatangon siemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää