Reseptit
Riimihärkä

Riimihärkä
Riimihärkä tarjotaan salaatin kera.
Ainekset
- Riimihärkä:
- 400 g
- naudan sisäfileetä
- 1-2 rkl
- giniä
- 1 rkl
- karkeaa suolaa
- 1 tl
- timjamia
- mustapippuria
- Lisäksi:
- 1 l
- salaatinlehtiä (esim. rucola, tammenlehti, frisee)
- 1 dl
- parmesaanilastuja
- 1-2 dl
- keltaisia kirsikkatomaatteja
- 0,25 dl
- pinjansiemeniä paahdettuna
- Kastike:
- 2 dl
- ranskankermaa
- 1-2 rkl
- piparjuuriraastetta
- 1 tl
- sitruunankuorta raastettuna
- 1-2 tl
- sitruunamehua
- 0,25 tl
- suolaa
- 0,25 tl
- sokeria
Valmistusohjeet
- Poista fileestä kalvot. Hiero joka puolelle lihaa giniä ja mausta se suolalla ja timjamilla. Rouhi myllystä pippuria niin paljon, kun lihassa pysyy. Kääri liha voipaperiin ja pussiin, ja pane jääkaappiin maustumaan noin vuorokaudeksi. Kääntele välillä.
Ripottele sen jälkeen ylimääräiset mausteet lihasta ja pane se pakastimeen muutamaksi tunniksi. - Tee kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoa kylmänä. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuen ohuita viipaleita salaattipetille, johon olet sekoittanut erilaisia salaatteja. Koristele parmesaanilastuilla, tomaateilla sekä pinjansiemenillä. Tarjoa kastike erikseen.
Resepti: Matleena Lahti
Kommentit
Näytä lisää