Reseptit

Riimihärkä

Riimihärkä tarjotaan salaatin kera.

Ainekset

Riimihärkä:
400 g
naudan sisäfileetä
1-2 rkl
giniä
1 rkl
karkeaa suolaa
1 tl
timjamia
mustapippuria
Lisäksi:
1 l
salaatinlehtiä (esim. rucola, tammenlehti, frisee)
1 dl
parmesaanilastuja
1-2 dl
keltaisia kirsikkatomaatteja
0,25 dl
pinjansiemeniä paahdettuna
Kastike:
2 dl
ranskankermaa
1-2 rkl
piparjuuriraastetta
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1-2 tl
sitruunamehua
0,25 tl
suolaa
0,25 tl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Poista fileestä kalvot. Hiero joka puolelle lihaa giniä ja mausta se suolalla ja timjamilla. Rouhi myllystä pippuria niin paljon, kun lihassa pysyy. Kääri liha voipaperiin ja pussiin, ja pane jääkaappiin maustumaan noin vuorokaudeksi. Kääntele välillä.

    Ripottele sen jälkeen ylimääräiset mausteet lihasta ja pane se pakastimeen muutamaksi tunniksi.
  2. Tee kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoa kylmänä. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuen ohuita viipaleita salaattipetille, johon olet sekoittanut erilaisia salaatteja. Koristele parmesaanilastuilla, tomaateilla sekä pinjansiemenillä. Tarjoa kastike erikseen.

    Resepti: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit