Paistettu ankanrinta, pinaattipaistos ja porkkanakastike

Paistettu ankanrinta tarjoillaan pinaattipaistoksen ja porkkanakastikeen kera.

Ainekset

Paistettu ankanrinta
2 (á 300-400 g)
ankanrintaa
sormisuolaa
mustapippuria
1-2 rkl
appelsiinimarmeladia
Pinaattipaistos
4-6
perunaa
2 rkl
öljyä
1 nippu
kevätsipulia
1-2
valkosipulinkynttä
1 l
tuoretta pinaattia
Porkkanakastike
2-3
salottisipulia hienonnettuna
1 rkl
öljyä
4 dl
porkkanamehua
2 rkl
lihafondia
1 rkl
worcestershirekastiketta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Porkkanakastike
    Kuullota sipuli öljyssä ja kaada joukkoon mehu. Mausta fondilla ja worcestershirellä. Keitä kastiketta kokoon. Siivilöi kastikkeesta sipulit, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  2. Paistettu ankanrinta
    Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Leikkaa ankan rasvapuolelle vinot ristiviillot lihaan asti leikkaamatta. Suolaa ja pippuroi lihat. Pistä lihat kylmälle kuivalle pannulle nahkapuoli alaspäin.

    Kuumenna pannu ja paista ankkaa 3-4 minuuttia, kunnes rasvapinta saa väriä. Poista pannulle irtoavaa rasvaa välillä. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Sivele lihan pintaan marmeladia molemmille puolille.

    Työnnä lihalämpömittari ankan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 50-55 astetta. Aikaa kuluu 10-15 minuuttia. Anna lihan vetäytyä folioituna noin 10 minuuttia. Viipaloi lihat vinottain ja ripottele viipaleille vielä suolaa ja pippuria. Yhdestä rinnasta riittää kahdelle.
  3. Pinaattipaistos
    Lihojen vetäytyessä tee pinaattipaistos. Viipaloi halutessasi hieman esikeitetyt perunat ohueksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja valkosipulit viipaleiksi. Kuullota perunat ja sipulit pehmeiksi öljyssä ja lisää joukkoon pinaatinlehdet. Paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.


    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää