Marjahyytelö

Valmista tuoreista kesämarjoista raikasta marjahyytelöä.

Ainekset

Marjahyytelö
n. 1 l
marjoja (esim. mansikka, vadelma, mustikka)
5
liivatelehteä
4 dl
siideriä tai virvoitusjuomaa (esim. Pommac)
0,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2-3
kokonaista kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista marjat ja nostele ne kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan kokonaisina tai hieman paloiteltuina. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Kuumenna siideri tai Pommac ja lisämausta se sokereilla ja kardemummalla. Anna maustua hetki ja poista kardemumman siemenet. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet juomaan ja kaada seos marjojen päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

    Resepti: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää