Nokkossämpylät

Kurpitsan- ja unikonsiemenet antavat hyvän säväyksen näihin nokkossämpylöihin.

7.6.2008 8:37

Ainekset

  • 0,5 l

    maitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 1 tl

    hunajaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 dl

    hienonnettuja ja ryöpättyjä nokkosia

  • 1 dl

    kuivattuja tomaatteja hienonnettuna

  • 1 dl

    unikonsiemeniä

  • 2 dl

    auringonkukansiemeniä

  • n. 10 dl

    sämpyläjauhoja

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • kananmunaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vispaa joukkoon hunaja ja suola. Lisää nokkonen, tomaattisilppu, unikonsiemenet ja auringonkukan siemenet.

  2. Alusta sämpyläjauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää jauhoja tarvittaessa. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista.

  3. Anna taikinan kohota noin tunnin verran ja leivo siitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperille ja anna niiden kohota vielä noin 15 min.

  4. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10-15 min riippuen sämpylän koosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit