Raparperijäätelö

Raparperijäätelö saa makua kuusenkerkkäsiirapista.

Ainekset

1 l
vaniljajäätelöä
500 g
raparperia
1 dl
raakaruokosokeria
2 rkl
vettä
2 dl
kuusenkerkkäsiirappia

Valmistusohjeet

  1. Ota vaniljajäätelö huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori ja pilko raparperit ja laita ne sokerin ja veden kanssa kattilaan kiehumaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Jäähdytä.
  2. Sekoita raparperihilloke jäätelön joukkoon ja kaada pakastuksen kestävään vuokaan. Lorota kuusenkerkkäsiirappia jäätelön päälle ja vedä lusikalla kuvioita pintaan. Pakasta.
  3. Voit syödä raparperihillokkeen myös erikseen jäätelön ja siirapin kanssa. Mutta näyttävän jälkiruoan saat, kun sekoitat aineet ja pakastat sen.

Kommentit

    Näytä lisää