Nokkoskeitto kampasimpukalla

Kesäinen nokkoskeitto kruunataan paistetulla kampasimpukalla.

Ainekset

10 cm
pala purjoa
3
perunaa
2 rkl
voita
7 dl
kanalientä
2
ruukkua vesikrassia
1 dl
ryöpättyä nokkosta
2 dl
creme fraichea
suolaa
4
puhdistettua kampasimpukkaa
voita kampasimpukan paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Hienonna purjo ja pese se. Kuori ja pilko perunat. Kuullota purjosilppua ja perunoita hetken kuumassa voissa ja lisää kanaliemi. Anna kiehua, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Lisää vesikrassi ja ryöpätty nokkonen ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää creme fraiche ja anna kuumentua. Mausta suolalla.
  3. Paita kampasimpukat nopeasti kuumassa voissa ja tarjoile keittolautaselta kuuman keiton kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää