Reseptit

Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Paistetun lohen kesäisenä lisäkkeenä toimii valkosipulinen nokkosmuhennos.

Ainekset

n.150 g
pala kirjolohta per syöjä
suolaa
sitruunan kuorta
voita
koristeeksi yrttejä
Muhennos:
2 dl
ryöpättyjä nokkosia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
2 dl
kermaa
suolaa
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Ryöppää nokkoset ja hienonna ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle ryöpätyt nokkoset ja kerma. Kuumenna ja mausta suolalla. Lisää lopuksi pinjansiemenet. Tarjoile lohen kanssa.
  2. Paista lohta nahkapuoli alaspäin pannulla voissa, kunnes nahasta tulee rapea. Nosta hetkeksi 180-asteiseen uuniin kypsenemään. Jätä hieman liha hieman roseeksi. Ripottele päälle suolaa juuri ennen tarjoilua ja raasta puhtaasta sitruunasta vähän kuorta lohen päälle. Koristele yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää