Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Paistetun lohen kesäisenä lisäkkeenä toimii valkosipulinen nokkosmuhennos.

8.6.2008 10:16

Ainekset

  • n.150 g

    pala kirjolohta per syöjä

  • suolaa

  • sitruunan kuorta

  • voita

  • koristeeksi yrttejä

  • <b>Muhennos:</b>

  • 2 dl

    ryöpättyjä nokkosia

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ruokaöljyä

  • 2 dl

    kermaa

  • suolaa

  • 2 rkl

    paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Ryöppää nokkoset ja hienonna ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle ryöpätyt nokkoset ja kerma. Kuumenna ja mausta suolalla. Lisää lopuksi pinjansiemenet. Tarjoile lohen kanssa.

  2. Paista lohta nahkapuoli alaspäin pannulla voissa, kunnes nahasta tulee rapea. Nosta hetkeksi 180-asteiseen uuniin kypsenemään. Jätä hieman liha hieman roseeksi. Ripottele päälle suolaa juuri ennen tarjoilua ja raasta puhtaasta sitruunasta vähän kuorta lohen päälle. Koristele yrteillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit