Raparperi-mansikkakeitto ja jogurttijäätelö - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperi-mansikkakeitto ja jogurttijäätelö

Raparperi-mansikkakeitto jogurttijäätelön kera sopii kesäiseen päivään.

8.6.2008 10:19

Ainekset

  • Raparperi-mansikkakeitto:

  • 5 dl

    vettä

  • 1 dl

    vaaleaa siirappia

  • 250 g

    raparperia (tuoretta tai pakastetta)

  • 1 l

    mansikoita (tuoreita tai pakasteesta)

  • 1

    limetinmehu

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • Jogurttijäätelö:

  • 3 dl

    vettä

  • 2 dl

    sokeria

  • 500 g

    paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Raparperi-mansikkakeitto: Keitä vettä ja siirappia kunnes siirappi on liuennut veteen. Puhdista (sulaneet) raparperit ja mansikat ja pilko ne. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperi on pehmeää. Kaada kuuma seos siivilän läpi astiaan. Lisää limetin mehu ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Anna nesteen jäähtyä kylmäksi. Tarjoile valmiin jäätelön kanssa.

  2. Jogurttijäätelö: Keitä vettä ja sokeria kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä seos. Sekoita jäähtynyt siirappi jogurtin joukkoon. Laita seos jääkaapiin kylmenemään. Kaada seos jäätelökoneeseen ja pyöritä laitteen ohjeen mukaan siitä jäätelöä. Tarjoile jäätelö raparperi-mansikkakeiton kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit