Marjainen marenkikakku

Marenkikakku ja tuoreet marjat ovat lyömätön yhdistelmä.

Ainekset

5
kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2,5 dl
sokeria
2 tl
maizenaa
1 tl
valkoviinietikkaa
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
1 l
tuoreita marjoja ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kulhon valkuaiset ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja lisää myös etikka sekä maizena. Jatka vatkaamista vielä hetki niin, että vaahto on kiinteää ja muodostaa teräviä huipuja.
  2. Levitä nuolijaa apuna käyttäen marengista pyöreä pohja (halkaisija n. 24 cm) hieman öljyllä voidellulle leivinpaperille. Paista 110-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Sammuta uuni, avaa luukkua hieman ja anna pohjan kuivua uunissa tunti.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljansiemenillä. Nosta marenkipohja tarjoiluvadille ja levitä pohjan päälle kermavaahtoa sekä lopuksi tuoreet marjat. Koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit

    Näytä lisää