Skonssit ja vadelma-raparperihillo - Reseptit - Ilta-Sanomat

Skonssit ja vadelma-raparperihillo

Skonssit ovat maukas tarjottava vaikka brunssilla. Tarjoa ne vadelma-raparperihillon kera.

8.6.2008 19:27

Ainekset

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 0,5 tl

    ruokasoodaa

  • 1/4 tl

    suolaa

  • 120 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    piimää

  • 1

    kananmuna voiteluun

  • <b>Vadelma-raparperihillo</b>

  • 250 g

    raparperia

  • 1 l

    vadelmia

  • 1

    vaniljatanko

  • 1

    kanelitanko

  • 1

    tähtianis

  • 2 dl

    hillosokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Skonssit</b> Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa. Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ja sekoita joukkoon. Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi. Lisää piimä ja sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa. Vältä liiallista sekoittelua. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle, ja tee siitä tanko. Leikkaa tangosta n. 5 cm kokoisia paloja ja nosta ne leivinpaperille. Sivele skonssit vielä kananmunalla ennen uuniin laittamista. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonsseissa on kaunis väri.

  2. <b>Hillo</b> Kuori ja pilko raparperi. Puhdista vadelmat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele hiljaisella lämmöllä noin 30 min. Hillo kannattaa valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi. Näin se kerkeää jäähtymään hyvin ja sen koostumus muuttuu jäähdyttyään hillomaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit