Mango-passionkakku

Mango-passionkakku on raikas kahvipöydän tarjottava.

Ainekset

Pohja:
4
munaa
1 dl
sokeria
0,75 dl
kaakaojauhetta
0,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
5
liivatetta
1 tlk (425 g)
mangoviipaleita
2 dl
kermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2-3 rkl
cointreauta
0,5 dl
mangojen lientä
n. 5
passionhedelmää
(tomusokeria)

Valmistusohjeet

  1. Tee pohja. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sihtaa sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa noin 8 minuuttia. Kippaa kypsä pohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Valuta ja soseuta mangot. Säästä mehu. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita hedelmäsose, kerma, tuorejuusto, sokerit ja likööri.
  3. Kaavi passionhedelmien sisus (n. 1 dl) eri kulhoon.
    Kuumenna mangojen liemi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä liivateseosta hieman. Sekoita 1 rkl liivatelientä passionhedelmälihan joukkoon ja kaada loppu juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Leikkaa torttupohjasta kaistale leipävuoan reunoille ja pohjalle. Tiivistä myös päädyt pienillä paloilla. Kaada puolet mangotäytteestä vuokaan ja nostele päälle vana passionhedelmästä. Lisää vuokaan loppu täyte ja leikkaa päälle sopivan kokoinen pohjapala.
  5. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään ja kumoa tarjolle. Halutessasi tomusokeroi kakun pinta ja ja koristele passioneilla.

Kommentit

    Näytä lisää