Sitruunalohi ja vihannestsatsiki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruunalohi ja vihannestsatsiki

Sitruunalla maustettu lohi tarjoillaan tsatsikin kera.

30.7.2008 12:59

Ainekset

  • <b>Sitruunalohi</b>

  • 4 kpl (á 150 g)

    nahatonta ja ruodotonta merilohen palaa

  • runsaasti rakeista merisuolaa

  • <b>Liemi</b>

  • 6 dl

    vettä

  • 2 dl

    valkoviinietikkaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2

    sitruunan mehu ja pala kuorta

  • 2

    tillin oksaa

  • 4

    mustapippuria kokonaisina

  • <b>Vihannestsatsiki</b>

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 100 g

    kukkakaalia

  • 2 rkl

    piparjuurta

  • 0,5

    kurkku

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Sitruunalohi</b> Ripottele lohen päälle molemmille puolille runsaasti rakeista suolaa. Anna levätä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. Valmista liemi laittamalla kattilaan kaikki ainekset ja anna kiehua noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se laakeaan kasariin. Anna kiehahtaa. Pese lohi kylmän juoksevan veden alla suolasta ja kuivaa varovasti talouspaperilla. Laske lohi kuumaan liemeen, älä keitä enää. Anna hautua kuumassa liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Tarjoile vihannestsatsikin kanssa.

  2. <b>Vihannestsatsiki</b> Raasta kukkakaali, piparjuuri ja kurkku. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Tarjoile lohen kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit