Hunaja-mantelikakku

Mascarpone ja marjat kruunaavat hunaja-mantelikakun.
  • 1,5 h

Ainekset

100 g
mantelijauhoa
2 dl
juoksevaa hunajaa
4
kananmunaa
2 dl
jauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
appelsiinimehua
Päälle:
1 l
marjoja
250 g
mascarpone-juustoa
4
kananmunan valkuaista
0,5 dl
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä hunajaa kattilassa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sekoita ne lämpimän hunajan kanssa.
  2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne hunajaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto taikinaan.
  3. Kaada taikina pitkulaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, lasagnevuoan tyyliseen vuokaan ja paista kakkua noin 25 min 180 asteessa. Jäähdytä.
  4. Leikkaa kakku paloiksi ja nosta palojen päälle marjoja ja mascarponejuustoa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tomusokeri.
  5. Nostele vaahtoa kakkupalojen päälle ja nosta vielä kuumaan uuniin grillivastusten alle hetkeksi, että marenkihuppu saa hieman väriä. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää