Spaghettia ja sinisimpukoita

Simpukkapastassa maistuu tuhti valkosipuli.
  • 20 min + simpukoiden pesu

Ainekset

500 g
spaghettia
6
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1
rasia kirsikkatomaatteja
4 dl
valkoviiniä
merisuolaa
800 g
simpukoita
2 dl
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista simpukat. Tarkista, että simpukat elävät, kopauttamalla niitä. Heitä pois kuolleet. Laita spaghetti kiehumaan.
  2. Kuumenna kasarissa hieman öljyä ja kuullota hienonnettua valkosipulia hetki. Puolita tomaatit ja lisää ne kasariin. Ripottele päälle vähän suolaa. Anna tomaattien hautua hetki. Lisää viini ja kuumenna.
  3. Lisää kasariin simpukat ja laita kansi hetkeksi päälle. Simpukat aukeavat parissa minuutissa. Lisää joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu spaghetti. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää