Valkosipulikeitto uunipaahdetuista valkosipuleista

Valkosipulikeitossa on pehmeä, kermainen maku.
  • 1,5 h

Ainekset

10
kokonaista valkosipulia
4
isoa perunaa
100 g
voita
7 dl
kasvislientä
2 dl
kermaa
2 dl
valkoviiniä
nippu timjamia
suolaa
foliota

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa valkosipuleilta hatut pois. Kuori perunat ja pilko ne muutamaan osaan. Nosta valkosipulit folioon ja laita päälle pieni nokare voita. Sulje folionyytti hyvin ja laita kuumaan uuniin.
  2. Nosta perunapalat myös folioon ja laita pieni nokare voita mukaan. Sulje folionyytti huolella. Laita myös perunanyytit uuniin. Perunat ja valkosipulit kypsyvät uunin kuumuudessa pehmeiksi ja saavat omaleimaisen maun. Pidä nyyttejä uunissa noin 45 min.
  3. Valkosipulien tulee olla todella pehmeitä niin, että ne on helppo pullauttaa ulos kuorestaan. Auta sormilla, mutta muista jäähdyttää ne ensin, muuten poltat sormesi. Pullauta kaikki valkosipulit ulos kuorestaan kattilaan ja kaada voisula mukaan.
  4. Nosta kypsät perunat myös kattilaan ja kaada voisula foliosta mukaan. Kaada päälle kasvislientä, kermaa ja valkoviiniä. Laita mukaan myös timjamin lehdet.

  5. Anna kiehua noin 15-20 min. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä hieman. Tarjoile tuoreen patongin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää