Paistettu tonnikala - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettu tonnikala

Tonnikala jätetään sisältä punertavaksi, jolloin se maistuu mehevältä.

28.8.2008 13:25
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 4 kpl

    tonnikalapihvejä

  • suolaa

  • 1

    fenkoli

  • 100 g

    kirsikkatomaatteja

  • 16 kpl

    sokeriherneitä

  • kourallinen herneenversoja

  • 16

    mustaa oliivia

  • <b>Kastike:</b>

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 1 tl

    sokeria

  • sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Ota tonnikala huoneenlämpöön 15 min ennen paistoa. Ripottele tonnikalapihvien päälle suolaa ja anna maustua hetken aikaa. Valmista sillä aikaa lisuke.

  2. Pilko fenkoli, ja halkaise kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan. Suikaloi sokeriherneet. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita keskenään fenkolipalat, tomaatit, sokeriherneet, herneenversot, mustat oliivit ja kastike. Voit poistaa oliiveista kivet etukäteen, jos haluat.

  3. Kuumenna parilapannu kuumaksi ja paista pihvit molemmilta puolilta nopeasti. Pihvin tulee jäädä sisältä hieman raa’aksi. Näin se säilyttää mehevyytensä. Nosta salaattia pihvin päälle ja ripottele vielä vähän sormisuolaa mauksi ja koristeeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit