Reseptit

Oliivinen hiivaleipä

Oliivinen hiivaleipä on loistava leipä vaikka brunssille.
  • 2,5 h

Ainekset

0,5 l
vettä
50 g
tuorehiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
vaaleaa siirappia
n. 9 dl
hiivaleipäjauhoja
n. 3 dl
ruisjauhoja
2 rkl
voisulaa tai pehmeää voita
2 rkl
tapenadetahnaa (mustaa oliivitahnaa)
10
mustaa oliivia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva sormien välissä ja liota se lämpimään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja sekoita hyvin.
  2. Lisää hiivaleipäjauhoja pikkuhiljaa ja alusta taikina hyvin. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä voi ja tapenadetahna.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti. Taikina kaksinkertaistuu siinä ajassa. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä pyöreitä leipiä.
  4. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Molemmat leivät omalle pellille. Laita ne lämpöiseen paikkaan kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivän pintaan haluamasi kuvio ja ripottele päälle hienonnettuja oliiveja. Nosta leivät uuniin ja paista niitä noin 25-30 min.

    Leipä kumisee pohjaan koputtaessa kun se on valmis. Rapean pinnan leipään saat, kun roiskaiset vähän vettä kuuman uunin pohjalle.

Kommentit

    Näytä lisää