Kinuskiset omenaleivokset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kinuskiset omenaleivokset

Kinuskiset omenaleivokset ovat tosi helppoja tehdä!

11.9.2008 7:27
Valmistusaika1 h

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 250 g

    Digestive-keksejä tai kaurakeksejä

  • 100 g

    sulatettua voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 3

    omenaa

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 dl

    tummaa sokeria

  • 2 dl

    kinuskikastiketta

  • 2 dl

    kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Murusta keksit hienoksi tehosekoittimessa. Voit laittaa keksit myös muovipussiin ja kaulia ne rikki, näin murut pysyvät pussissa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Sekoita hyvin ja painele keksiseos pienten piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Nosta piirakkavuoat pakastimeen noin 20 minuutiksi.

  2. Kuori ja pilko omenat. Laita ne kattilaan. Raasta joukkoon inkivääri, lisää kaneli ja sokeri. Kuumenna kunnes sokeri rupeaa sulamaan. Pienennä levyn lämpöä ja anna omenoiden pehmentyä sokerissa.

  3. Ota piirakkavuoat pakastimesta ja kumoa keksipohja irti vuoasta. Kun käytät pieniä irtopohja vuokia, niin tämä käy kätevästi. Nosta omenaseosta pohjan päälle. Sekoita kinuskikastike ja kermavaahto keskenään ja nostele sitä lusikalla omenaseoksen päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit