Riisipaperikääryleet

Nämä kasviskääryleet kastetaan tuliseen appelsiinidippiin.

11.9.2008 10:02
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 1

    punasipuli

  • 1

    nauris

  • 1

    porkkana

  • 1

    paprika

  • 12

    savoijinkaalin lehteä

  • 4 rkl

    seesaminsiemeniä

  • 12

    riisipaperikäärylettä

  • <b>Dippikastike:</b>

  • 2 dl

    appelsiinimehua

  • 4 rkl

    maapähkinätahnaa

  • 1 tl

    chilitahnaa

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Irrota kaalista lehdet ja pese ne. Leikkaa punasipuli siivuiksi pitkittäin sipulin syitä pitkin. Leikkaa nauriista, porkkanasta ja paprikasta ohuita pitkulaisia siivuja. Höyrytä kaalin lehtiä vähän, että ne pehmenevät. Höyrytä myös kasvissuikaleet, mutta älä aivan kypsiksi. Jätä niihin hyvä purutuntuma. Anna jäähtyä.

  2. Keitä laakeassa kasarissa vettä. Anna jäähtyä vähän. Upota riisipaperi kuumaan, ei kiehuvaan, veteen, huomaat kuinka paperi pehmenee nopeasti. Nosta märkä paperi puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa ylimääräinen vesi pois.

  3. Nosta keskelle pyöreää paperia kauniisti asetellen kaalinlehti ja sen päälle vihannessiivuja. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta edestä tyhjää paperia vihannesten yli ja sen jälkeen taita sivut tiukasti kiinni. Kieritä paperi tiukalle rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.

  4. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile riisipaperirullat kastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit