Riisipaperikääryleet

Nämä kasviskääryleet kastetaan tuliseen appelsiinidippiin.
  • 45 min

Ainekset

1
punasipuli
1
nauris
1
porkkana
1
paprika
12
savoijinkaalin lehteä
4 rkl
seesaminsiemeniä
12
riisipaperikäärylettä
Dippikastike:
2 dl
appelsiinimehua
4 rkl
maapähkinätahnaa
1 tl
chilitahnaa
1 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Irrota kaalista lehdet ja pese ne. Leikkaa punasipuli siivuiksi pitkittäin sipulin syitä pitkin. Leikkaa nauriista, porkkanasta ja paprikasta ohuita pitkulaisia siivuja. Höyrytä kaalin lehtiä vähän, että ne pehmenevät. Höyrytä myös kasvissuikaleet, mutta älä aivan kypsiksi. Jätä niihin hyvä purutuntuma. Anna jäähtyä.
  2. Keitä laakeassa kasarissa vettä. Anna jäähtyä vähän. Upota riisipaperi kuumaan, ei kiehuvaan, veteen, huomaat kuinka paperi pehmenee nopeasti. Nosta märkä paperi puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa ylimääräinen vesi pois.
  3. Nosta keskelle pyöreää paperia kauniisti asetellen kaalinlehti ja sen päälle vihannessiivuja. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta edestä tyhjää paperia vihannesten yli ja sen jälkeen taita sivut tiukasti kiinni. Kieritä paperi tiukalle rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.
  4. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile riisipaperirullat kastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää