Makea porsaanfilee nuudelien kanssa

Makea porsaanfilee maistuu mahtavalta nuudelien kanssa.
  • 30 min + marinoitumisaika

Ainekset

4
sitruunaruohoa
5 rkl
itämaista kalakastiketta
2 tl
kurkumaa
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
valkosipulinkynttä
1 dl
ruskeaa sokeria
0,5 dl
seesamiöljyä
2
ruukkua tuoretta korianteria
800 g
porsaan sisäfileetä
Kastike:
2 dl
riisiviinietikkaa
1 dl
ruskeaa sokeria
1
punainen chili
1
vihreä chili
0,5 dl
suolattuja maapähkinöitä
nuudeleita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa sitruunaruoho halki ja leikkaa se paloiksi. Sekoita sitruunaruohon palat, kalakastike, kurkuma, raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli, sokeri, seesamiöljy ja osa tuoreesta silputusta korianterista keskenään tahnamaiseksi marinadiksi. Leikkaa porsaan fileestä ohuita siivuja ja laita siivut marinadiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  2. Kuumenna kattilassa riisiviinietikka ja sokeri miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttunut siirappimaiseksi, eli noin 10 min. Hienonna chilit, suolapähkinät ja loput korianterista ja lisää kattilaan sokeriliemeen.
  3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta porsaanfileet marinadista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Paista fileet kuumalla pannulla nopeasti molemmilta puolilta ja tarjoile kastikkeen ja nuudelien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää