Reseptit

Kookos-omenastruudeli

Kookos-omenastruudeli valmistetaan filotaikinasta.
  • 1,5 h + jäähdytys

Ainekset

8 isoa
vihreää hapanta omenaa
2 dl
sokeria
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl
hillottua inkivääriä hienonnettuna
2 rkl
appelsiinimarmeladia
1 dl
mantelilastuja
1+1 dl
kookoshiutaleita (filolevyjen väliin sekä täytteeseen)
10
arkkia filotaikinaa
100 g
voita
tomusokeria koristeluun
Tarjolle:
2 dl
paksua jogurttia
omenoiden paistosta tullutta talteen siivilöityä nestettä

Valmistusohjeet

  1. Ota filotaikina sulamaan edellisenä päivänä jääkaapiin. Voit tehdä omenaseoksen myös valmiiksi edellisenä päivänä.

    Kuori ja pilko omenat. Laita omenan palat kattilaan sokerin, sitruunan mehun ja kuoren kanssa. Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min, kunnes omenat ovat pehmenneet. Kaada seos siivilään ja siivilöi kastike talteen.
  2. Laita pehmeät omenat kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu hillottu inkivääri, marmeladi, mantelilastut ja 1 dl kookoshiutaleita. Anna jäähtyä.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä filotaikinasta 2 arkkia pöydälle, leikkaa se noin 30 x 45 cm muotoiseksi pitkulaiseksi arkiksi (tämä koko mahtuu leipävuokaan).

    Sulata voita kattilassa ja anna jäähtyä. Sivele filotaikina voilla ja ripottele päälle vähän kookoshiutaleita. Nosta päälle uudet 2 filotaikina-arkkia ja muotoile se samaan muotoon. Voitele voilla ja ripottele kookoshiutaleita päälle ja tee näin 5 kerrosta.

    Levitä omenaseos pitkittäin keskelle arkkia jättäen päihin ja reunoihin tilaa. Käännä päät sisään ja rullaa arkki kiinni. Jätä saumakohta alle. Itse nostan rullan pitkulaiseen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan paistumaan.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 min. Jäähdytä ja nosta stuudeli leipävuoasta. Koristele tomusokerilla. Tarjoile lisänä jogurttikastiketta johon on sekoitettu omenoista tullut neste.

Kommentit

    Näytä lisää