Kantarellipizza

Kokeile täyttää pizza syksyisillä kantarelleilla.
  • 1,5 h

Ainekset

2 tl
kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
4,5 dl
durumvehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
Täyte:
0,5
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
2 dl
paseerattua tomaattia
2 tl
pizzamaustetta
1 tl
suolaa
1 l
kantarelleja
0,5
punasipuli
tuoretta tomaattia
300 g
mozzarellajuustoa
nippu tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva, lämmin vesi, sokeri ja suola keskenään. Odota kunnes seos vähän kuplii. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa hyvin. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää lopussa oliiviöljyä.
  2. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa noin 30 min. Kauli taikina ohueksi ja nosta se leivinpaperin päälle. Tästä määrästä tulee kaksi isoa pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen.
  3. Valmista tomaattikastike. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. kuullota niitä hetki pannulla ja lisää paseerattu tomaattikastike, pizzamauste ja suola. Levitä tomaattikastike pizzan päälle.
  4. Puhdista sienet ja pilko ne. Kuullota sieniä hetki pannulla. Siivuta sipuli ja tomaatit. Nostele ne sienien kanssa pizzan päälle. Leikkaa mozzarellasta siivuja ja nostele ne pizzan päälle. Paista pizzaa 225 asteessa noin 12-15 min.

Kommentit

    Näytä lisää