Omenahilloke ja juustoa

Ainekset

400 g
hapanta omenaa
100 g
päärynöitä
1 rkl
inkivääriä
1
kanelitanko
1
tähtianis
2 dl
raakaruokosokeria
0,5 dl
vettä
0,5 dl
calvadosia
tarjolle:
Idiazabal juustoa tai muuta kovaa lampaanmaitojuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori omenat ja päärynät. Kuutioi hedelmäliha. Nosta palat kattilaan raastetun inkiväärin, kanelitangon, aniksen ja sokerin kanssa. Kaada päälle vettä ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ja päärynät ovat aivan pehmeitä. Lisää lopuksi calvados ja kuumenna vielä nopeasti. Kaada hillopurkkiin ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile hilloke hyvän juuston kanssa.

    Valmistusaika: 1 h + jäähdytys aika

Kommentit

    Näytä lisää