Valkosuklaa-puolukkakakku

Valkosuklaa-puolukkakakussa yhdistyvät kirpeys ja makeus.
  • 30 min + hyydytys 6 tuntia

Ainekset

Pohja:
300 g
suklaakeksejä
100 g
voita
Täyte:
4
liivatetta
2 dl
vaniljakastiketta
400 g
paksua maustamatonta jogurttia esim. turkkilaista
150 g
valkosuklaata rouhittuna muruiksi
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
puolukoita
0,5 dl
omenamehua
koristeluun puolukoita ja suklaata

Valmistusohjeet

  1. Hienonna suklaakeksit aivan hienoksi. Tämä käy kätevästi esim. tehosekoittimessa tai perunanuijalla. Sulata voi ja kaada se keksien päälle. Painele keksipohja irtopohjaisen vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita vaniljakastike, jogurtti, hienonnettu valkosuklaa, sokeri, vaniljasokeri ja puolukat. Kuumenna omenamehu ja sekoita liotetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada mehu täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaapiin hyytymään. Kakku on valmis tarjottavaksi noin 6 tunnin kuluttua. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää