Puolukka-lihapullat ja piparjuuri-jogurttikastike

Puolukka tuo uutta twistiä perinteisiin lihapulliin. Niiden lisukkeeksi sopii piparjuuri-jogurttikastike.
  • 45 min

Ainekset

0,5
purjo
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tl
kuivattua timjamia
3 rkl
pieniä kapriksia
3 dl
puolukoita
200 g
naudanjauhelihaa
200 g
lampaanjauhelihaa tai poronjauhelihaa
2
kananmunaa
suolaa
voita paistamiseen
Kastike:
1
punasipuli
3 rkl
raastettua piparjuurta
3 dl
maustamatonta jogurttia
150 g
smetanaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike ensin. Hienonna punasipuli. Raasta piparjuuri. Sekoita ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaapiin odottamaan, kunnes lihapullat ovat valmiita.

  2. Hienonna purjo ja valkosipulit aivan hienoksi. Kuullota niitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä, että ne pehmenevät. Lisää pannulle timjami, kaprikset ja puolukat. Kuullota hetki. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa taikinaksi ja pyörittele niistä pieniä pullia. Paista lihapullat pannulla voissa ja tarjoile niiden kanssa jogurttikastiketta ja raikasta salaattia.

Kommentit

    Näytä lisää