Puolukka-lihapullat ja piparjuuri-jogurttikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Puolukka-lihapullat ja piparjuuri-jogurttikastike

Puolukka tuo uutta twistiä perinteisiin lihapulliin. Niiden lisukkeeksi sopii piparjuuri-jogurttikastike.

24.9.2008 21:28
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 0,5

    purjo

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 tl

    kuivattua timjamia

  • 3 rkl

    pieniä kapriksia

  • 3 dl

    puolukoita

  • 200 g

    naudanjauhelihaa

  • 200 g

    lampaanjauhelihaa tai poronjauhelihaa

  • 2

    kananmunaa

  • suolaa

  • voita paistamiseen

  • <b>Kastike:</b>

  • 1

    punasipuli

  • 3 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 3 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 150 g

    smetanaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike ensin. Hienonna punasipuli. Raasta piparjuuri. Sekoita ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaapiin odottamaan, kunnes lihapullat ovat valmiita.

  2. Hienonna purjo ja valkosipulit aivan hienoksi. Kuullota niitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä, että ne pehmenevät. Lisää pannulle timjami, kaprikset ja puolukat. Kuullota hetki. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa taikinaksi ja pyörittele niistä pieniä pullia. Paista lihapullat pannulla voissa ja tarjoile niiden kanssa jogurttikastiketta ja raikasta salaattia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit