Karitsan ulkofilee ja maa-artisokkamuhennos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karitsan ulkofilee ja maa-artisokkamuhennos

30.9.2008 12:39

Ainekset

  • n. 150 g

    karitsan ulkofileetä per syöjä

  • marinadi:

  • 1

    appelsiinin mehu ja 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    persiljaa hienonnettuna

  • suolaa

  • Maa-artisokkamuhennos:

  • 400 g

    maa-artisokkaa

  • 200 g

    perunaa

  • 50 g

    voita

  • 150 g

    smetanaa

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    parmesanraastetta

  • 3

    oksaa timjamia

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista karitsalle marinadi sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Kaada marinadi pussiin ja lisää joukkoon karitsan ulkofileet. Purista pussista ilmat pois ja sulje se tiiviisti. Anna marinoitua ainakin yön yli, mieluiten kaksi yötä jääkaapissa. Kuori ja kuutioi maa-artisokat ja perunat. Sulata voita pannulla ja lisää kuutioidut maa-artisokat ja perunat. Paista hetki ja pienennä lämpöä. Laita kansi pannun päälle. Anna juuresten muhia melkein pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää smetana, kerma ja parmesanraaste. Hienonna timjami ja lisää se kastikkeeseen. Anna paistoken muhia pehmeäksi, tarkista suola ja tarjoile karitsan kanssa. Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja paista fileet parilalla tai pannulla. Jätä filee hieman roseeksi sisältä. Valmistusaika: 45 min

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit