Omenaleivos

Omenaleivokset tarjoillaan suoraan uunista.
  • 1 h + hillon hyytyminen yön yli jääkaapissa

Ainekset

Omenahillo leivosta varten:
1 kg
omenia
tässä reseptissä käytetty Dolgo-lajiketta, josta tulee punainen hillo
2 dl
vettä
3 dl
hillosokeria
2 tl
kanelia
2 tl
kuivattua inkivääriä
1
vaniljatangon siemenet
Omenaleivos:
400 g
valmista murotaikinaa
Kostutukseen:
0,5 dl
omenamehua
3 rkl
calvadosta
4
kananmunan valkuaista
3 rkl
tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori
n. 6 dl
omenahilloa

Valmistusohjeet

  1. Jos omenat ovat pieniä, kuten tässä reseptissä käytetty Dolgo-lajike, voit keittää ne kokonaisina tai halkaistuna. Jos omenat ovat suuria ja niistä on helppo poistaa siemenkodat ja kuoret, voit tehdä sen ennen keittämistä. Pese omenat hyvin. Laita ne kattilaan veden kanssa ja keittele miedolla lämmöllä aivan pehmeiksi.
  2. Paseeraa omenat tukevan siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää omenasoseen joukkoon 3 dl hillosokeria ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 min. Purkita hillo desinfioituun purkkiin, jäähdytä ja laita kylmään. Hillo on valmista käytettäväksi seuraavana päivänä.

  3. Leikkaa sulaneesta murotaikinasta neljä pyöreää kiekkoa. Paista kiekot 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Jäähdytä.

    Vaahdota kananmunan valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon vielä sitruunan raastettu kuori.
  4. Kuumenna uunista grillivastukset. Laita murotaikinakiekot uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kostuta kiekot omenamehulla ja calvadoksella. Nosta päälle omenahilloa ja hillon päälle valkuaisvaahtoa runsaasti. Paista leivoksia hetki grillivastusten alla, että valkuainen saa kauniin värin. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää