Siika-kaalikääryleet

Kaalikääryleet täytetään vaihteeksi siialla.

1.10.2008 14:35
Valmistusaika1 h 30 min.

Ainekset

  • 1

    keräkaali

  • 500 g

    hiili- tai savusiikaa

  • 2 dl

    ohra-riisiseosta

  • 15 cm

    pala purjoa

  • 0,5 dl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 150 g

    smetanaa

  • hienoa merisuolaa

  • valkopippuria

  • 4 dl

    kalalientä

  • 1 dl

    siirappia

Valmistusohjeet

  1. Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaalia runsaassa vedessä, kunnes lehdet ovat pehmenneet ja irtoavat helposti. Perkaa kala ja irrota liha ruodoista. Keitä ohra-riisiseos pehmeäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Hienonna purjo ja ruohosipuli. Sekoita kala, ohra-riisiseos, purjo, ruohosipuli ja smetana keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lusikallinen täytettä kaalin keskelle. Käännä kaalin reunat sisäänpäin täytteen päälle ja kääri kaali tiukalle rullalle.

  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kaada uunivuokaan kalalientä ja nosta rullat liemen päälle. Pursota vielä siirappia kääryleiden päälle ja paista noin 30 min. Tarjoile kääryleet perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit