Punajuuri-ahvenet ja äyriäisrisotto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punajuuri-ahvenet ja äyriäisrisotto

1.10.2008 14:42

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • 3 dl

    risottoriisiä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 7 dl

    vettä

  • 3 rkl

    hummerifondia

  • hienoa merisuolaa

  • 1 dl

    kermaa

  • 1

    sitruunan mehu

  • 200 g

    pakaste katkarapuja

  • 200 g

    punajuurta

  • 4

    kananmunaa

  • hienoa merisuolaa

  • 150 g

    ahvenfileetä per syöjä

  • ruokaöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Ota katkaravut sulamaan ajoissa. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki kattilassa öljyssä. Lisää riisit. Kuullota riisejä kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Varo polttamasta riisejä. Lisää valkoviini. Sekoita koko ajan ja anna nesteen imeytyä riiseihin. Sekoita vesi ja hummerfondi. Lisäile nestettä pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen. Lisää suola. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää sulatetut katkaravut, kerma ja sitruunan mehu. Kuumenna. Tarkista suola. Raasta punajuuri aivan hienoksi. Sekoita raaste kananmunien kanssa ja mausta seos suolalla. Pyöritä ahvenfileitä punajuuri-kananmuna seoksessa ja paista ne nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla. Voit lisätä lusikalla punajuuri-kananmunaseosta pannulle kalan päälle. Tarjoile kalafileet äyriäisrisoton kanssa. Valmistusaika: 50 min

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit