Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike

Paistettu siika saa seuraksi kermaista kuohuviinikastiketta.

3.10.2008 8:11
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 4

    siikafileetä

  • merisuolaa

  • 4

    porkkanaa

  • 2

    oksaa fenkolia

  • 100 g

    kukkakaalia

  • suolaa

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 3 rkl

    hunajaa

  • <b> Kuohuviinikastike:</b>

  • 2 dl

    voimakasta kalalientä

  • 3 dl

    kuivaa kuohuviiniä

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin juurekset. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori porkkana. Kuutioi porkkana, fenkoli ja kukkakaali. Nosta ne uunivuokaan ja kaada päälle valkoviiniä ja hunajaa. Mausta suolalla. Nosta juurekset uuniin noin 15 minuutiksi, tai kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

  2. Valmista kuohuviinikastike. Keitä kalaliemi, kuohuviini ja kerma kokoon, kunnes seoksesta on jäljellä puolet. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile kalan kanssa.

  3. Suolaa fileet noin 15 min. ennen paistoa. Kuumenna parila ja paista fileet nopeasti molemmilta puolilta ja tarjoile kasvisten ja kuohuviinikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit