Sushiriisin keittäminen

Sushiriisin keittämisessä maltti on valttia!
  • 1 h 15 min

Ainekset

4 dl
sushiriisiä
4,5 dl
vettä
0,5 dl
valmista sushietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla. Laita huuhdeltu riisi kattilaan ja lisää vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä, kattilan kansi päällä noin 15 min, ennen kuin laitat levyn päälle. Laita levy suurimmalle teholle ja odota, että riisi rupeaa kiehumaan.
  2. Pienennä lämpöä pienimmälle teholle ja anna riisin kiehua noin 10 min. Nosta kattila levyltä, pidä kansi päällä ja anna riisin hautua lämpöisessä vielä noin 10 min.
  3. Kaada riisi laakeaan astiaan. Kaada päälle sushietikkaa ja jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi vaikka viuhkaa apuna käyttäen. Älä laita riisiä jääkaapiin, koska sushietikkaa muuttuu kovaksi kylmässä. Jos et käytä riisiä heti, säilytä se kostean pyyhkeen alla.

  4. Voit tehdä sushietikan myös itse.

    Sushietikka:
    7 rkl etikkaa
    0,5 rkl suolaa
    4 rkl sokeria

    Kiehauta etikka, suola ja sokeri. Jäähdytä.

Kommentit

    Näytä lisää