Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Sorsavoileipien kaveriksi sopii kirpeänmakea pihlajanmarjahyytelö.

7.10.2008 13:12
Valmistusaika1 h + jäähdytys ja hyytelöitymisaika jääkaapissa

Ainekset

  • <b>Sorsavoileivät:</b>

  • 8

    siivua saaristolaisleipää

  • 50 g

    voita

  • 200 g

    kypsää sorsan koivista irroitettua lihaa (jäähtynyttä)

  • 1 dl

    pihlajanmarjahyytelöä

  • yrttejä koristeeksi

  • <b>Pihlajanmarjahyytelö:</b>

  • 1 kg

    pihlajanmarjoja

  • 0,5 l

    vettä

  • 100 g

    hillosokeria per 1 dl mehua

  • 2 rkl

    konjakkia

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo marjat hyvin ennen käyttöä. Laita marjat kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes marjat ovat vaalenneet ja mehu on irronnut. Siivilöi mehu tiiviin ja tukevan siivilän läpi toiseen kattilaan. Mittaa mehu ja sekoita siihen hillosokeria 100 g / 1 dl mehua.

  2. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen noin 10-15 minuuttia. Jos pinnalle ilmestyy vaahtoa, lusikoi se pois. Näin saat kirkasta hyytelöä. Lisää lopuksi konjakkia.

  3. Tarkista hyytelöityykö mehu. Tiputa vähän mehua lautaselle ja nosta lautanen jääkaapiin. Jos lautasella oleva testihyytelö tuntuu sormella kokeiltaessa hyytelöltä, on mehu valmista purkitettavaksi. Purkita mehu kuumennettuihin lasipurkkeihin, jäähdytä ja nosta jääkaapiin hyytymään.

  4. Voitele leivät voilla ja revi sorsan koipilihat leivän päälle. Lusikoi nokare hyytelöä päälle ja koristele yrteillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit