Reseptit

Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Sorsavoileipien kaveriksi sopii kirpeänmakea pihlajanmarjahyytelö.
  • 1 h + jäähdytys ja hyytelöitymisaika jääkaapissa

Ainekset

Sorsavoileivät:
8
siivua saaristolaisleipää
50 g
voita
200 g
kypsää sorsan koivista irroitettua lihaa (jäähtynyttä)
1 dl
pihlajanmarjahyytelöä
yrttejä koristeeksi
Pihlajanmarjahyytelö:
1 kg
pihlajanmarjoja
0,5 l
vettä
100 g
hillosokeria per 1 dl mehua
2 rkl
konjakkia

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo marjat hyvin ennen käyttöä. Laita marjat kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes marjat ovat vaalenneet ja mehu on irronnut. Siivilöi mehu tiiviin ja tukevan siivilän läpi toiseen kattilaan. Mittaa mehu ja sekoita siihen hillosokeria 100 g / 1 dl mehua.
  2. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen noin 10-15 minuuttia. Jos pinnalle ilmestyy vaahtoa, lusikoi se pois. Näin saat kirkasta hyytelöä. Lisää lopuksi konjakkia.
  3. Tarkista hyytelöityykö mehu. Tiputa vähän mehua lautaselle ja nosta lautanen jääkaapiin. Jos lautasella oleva testihyytelö tuntuu sormella kokeiltaessa hyytelöltä, on mehu valmista purkitettavaksi.

    Purkita mehu kuumennettuihin lasipurkkeihin, jäähdytä ja nosta jääkaapiin hyytymään.
  4. Voitele leivät voilla ja revi sorsan koipilihat leivän päälle. Lusikoi nokare hyytelöä päälle ja koristele yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää