Sorsapata

Ainekset

2
patavalmista sorsaa
suolaa
100 g
kirkastettua voita
2
porkkanaa
150 g
palsternakkaa
200 g
lanttua
100 g
juuriselleriä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
n. 2 l
lihalientä
2
appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Varaa puolikas sorsaa syöjää kohti. Sulata sorsat. Hiero suolaa sorsien pintaan ja sisään. Sulata voi ja erottele kirkas osa erikseen. Ruskista sorsat pannulla kauttaaltaan kirkastetussa voissa. Pilko juurekset ja nosta ne sorsien kanssa pataan. Kaada lihaliemi päälle. Purista appelsiineista mehu pataan. Anna padan muhia 170 asteisessa uunnissa noin 1,5 tuntia. Halkaise lintu saksilla kahtia rintalastan kohdalta. Poista rintalasta, selkä ranka, reisi- ja siipiluut. Tarjoile filee pääruokana ja revi muista osista liha irti, ja tarjoile sitä alkupalana saaristolaisleivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää