Reseptit

New york cheese cake – juustokakku

Amerikkalainen juustokakku paistetaan uunissa.
  • 2 h + jäähdytysaika

Ainekset

250 g
Digestive-keksejä tai muita vastaavia
100 g
voita
Täyte:
1 kg
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
250 g
ranskankermaa
2 dl
tomusokeria
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
Tarjolle: vadelmapyrettä tai pakasteesta sulatettuja vadelmia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin.
  2. Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Leivinpaperi helpottaa kakun liikuttamista, kun se on valmis.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, eikä siinä saisi olla ilmakuplia.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170 asteisessa uunissa noin 1,5 h. Laita kakun päälle silikoninen kansi tai vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu.
  5. Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi jäähtymään. Nosta kakku sen jälkeen jääkaappiin ja tarjoile se kylmänä.
  6. Sulata pakastevadelmat ja paseeraa ne siivilän läpi. Tarjoile vadelmapyree kakun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää