Linssi-kasvissalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Linssi-kasvissalaatti

Linssi-kasvissalaatti maustetaan yrttiöljyllä.

2.11.2008 18:46
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 3 dl

    vihreitä linssejä

  • 1

    kasvisliemikuutio

  • 2

    punasipulia

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • 1

    oranssipaprika

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 2

    palloa mozzarellaa

  • <b>Yrttiöljy:</b>

  • 2 dl

    hienonnettua persiljaa

  • 1 dl

    hienonnettua basilikaa

  • 100 g

    pinjansiemeniä

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit kasvisliemessä. Huuhtele ja jäähdytä. Kuutioi punasipuli, paprikat ja kesäkurpitsa. Paahda vihanneksia 220-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes kasvikset ovat saaneet väriä pintaan ja kypsyneet. Jäähdytä kasvikset.

  2. Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tai teholeikkurilla. Kokoa salaatti sekoittamalla linssien joukkoon kasvikset ja revi mozzarellasta paloja salaatin päälle. Pirskottele yrttiöljyä salaatin päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit