Linssi-kasvissalaatti

Linssi-kasvissalaatti maustetaan yrttiöljyllä.
  • 45 min

Ainekset

3 dl
vihreitä linssejä
1
kasvisliemikuutio
2
punasipulia
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1
oranssipaprika
1
kesäkurpitsa
2
palloa mozzarellaa
Yrttiöljy:
2 dl
hienonnettua persiljaa
1 dl
hienonnettua basilikaa
100 g
pinjansiemeniä
1-2 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit kasvisliemessä. Huuhtele ja jäähdytä. Kuutioi punasipuli, paprikat ja kesäkurpitsa. Paahda vihanneksia 220-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes kasvikset ovat saaneet väriä pintaan ja kypsyneet. Jäähdytä kasvikset.

  2. Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tai teholeikkurilla.

    Kokoa salaatti sekoittamalla linssien joukkoon kasvikset ja revi mozzarellasta paloja salaatin päälle. Pirskottele yrttiöljyä salaatin päälle.

Kommentit

    Näytä lisää