Spelttisalaatti

Spelttistä ja suppilovahveroista valmistuu ruokaisa salaatti.
  • 30 min

Ainekset

3 dl
kokonaisia speltinjyviä tai spelttihelmiä
1
kasvisliemikuutio
200 g
suppilovahveroita
suolaa
20 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
omenaa
20
mustaa kalamataoliivia
2
punasipulia
Kastike:
3 rkl
omenaviinietikkaa
0,5 dl
omenamehua
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä speltinjyvät kasvisliemessä kypsiksi. Huuhtele ja jäähdytä. Paista sieniä hetki ja mausta ne suolalla. Siivuta aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi omenat ja pilko sipuli.
  2. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja kaada joukkoon kastikkeen ainekset. Nauti hyvän leivän tai sämpylöiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää