Tikkupullaa

Ainekset

5 dl
kevyt maitoa
50 g
hiivaa
1,5 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1 kg
vehnäjauhoja
200 g
voita
lisäksi:
2 dl
kaurapohjaista Vispi-kasvisrasvasekoitetta (esim. Go Green merkkistä)
200 g
valkosuklaata
2 tl
piparkakkumaustetta
4 dl
mansikkahilloa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pullataikina kotona etukäteen. Nosta ainekset huoneenlämpöön muutama tunti ennen leivontaa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna tuorehiiva lämpöisen maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa hyvin vaivaten, ja alusta taikina kimmoisaksi. Vaivaa taikinan joukkoon lopuksi huoneenlämpöinen voi. Taikinan tulee olla kimmoisaa ja irrota kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Pakkaa taikina mukaan retkelle muovipussiin. Muotoile taikinasta pitkulaisia pätkiä ja kieritä ne esim. oksan ympärille. Paista nuotiolla ja muista käännellä oksaa, että pulla paistuu tasaisesti. Pilko suklaa ja sekoita se ja piparkakkumauste kasvirasvasekoitteen joukkoon. Tarjoile pullat hillon ja valkosuklaavaahdon kanssa. Käytän ohjeessa kaurapohjaista Vispi- kasvirasvasekoitetta, koska sitä ei tarvitse säilyttää kylmässä ja se on jo valmiiksi vaahdotettu ja makeutettu.

    Valmistusaika: 1,5 h sisältää taikinan valmistuksen, kohotuksen ja paiston

Kommentit

    Näytä lisää