Quiche lorraine -kinkkupiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Quiche lorraine -kinkkupiirakka

Klassinen kinkkupiirakka sopii tarjottavaksi erilaisiin juhliin. Kaiken lisäksi se on helppo ja nopea tehdä.

30.1.2009 11:40
Valmistusaika1 h
EnergiaAnnos 587 Kcal

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    huoneenlämpöistä pehmeää voita

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 2-3 rkl

    kylmää vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 0,5

    purjo

  • 200 g

    saunapalvikinkkua

  • 2

    kananmunaa

  • 50 g

    voimakasta juustoraastetta

  • ripaus mustapippurirouhetta

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia silputtuna

Valmistusohjeet

  1. Ota voi huoneenlämpöön. Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina ripeästi tasaiseksi.

  2. Painele taikina pieniin annoskokoisiin vuokiin tai yhteen isoon piirakkavuokaan. Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän kovettua ennen uuniin menoa. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

  3. Lisää täyte vasta esipaiston jälkeen. Valmista täyte sillä välin, kun pohjataikina paistuu. Hienonna purjo ja pese se hyvin. Hienonna kinkku. Kuullota purjoa ja kinkkua pienessä määrässä öljyjä pannulla. Sekoita munat, juustoraaste ja mausteet. Yhdistä ainekset.

  4. Lusikoi täyte puolikypsälle piiraspohjalle. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Tarjoile vihreän salaatin ja hyvän ranskalaisen sinappikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit