Runeberginkakku

Valmista klassikko helposti: Runeberginkakku.
  • 1,5 h + maustumisaika yön yli
  • Pala 470 Kcal

Ainekset

200 g
huoneenlämpöistä pehmeää voita
0,5 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
mantelirouhetta
1 dl
jauhettuja piparkakkuja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliaromia
Kostutus:
1 dl
vettä
1 dl
punssia
2 rkl
tomusokeria
Pinnalle:
3 dl
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
0,5 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Vatkaa huoneenlämpöinen ja pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi karvasmanteliaromi.
  2. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 35-40 min. Jäähdytä kakku omassa vuoassaan.
  3. Kostuta punssin, veden ja sokerin seoksella ja kääri kakku muoviin tai muovipussiin. Anna maustua yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää