Ranskalaiset gougères-juustosämpylät

Ranskalaiset gougères-juustosämpylät ovat ihanan kuohkeita.
  • 1 h
  • Yksi sämpylä 85 Kcal

Ainekset

50 g
suolaista voita
1,5 dl
vettä
1 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria
2
kananmunaa
50 g
Gruyère-juustoa raastettuna
1
kananmuna voiteluun lopuksi
tarjolle ankanpateeta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita kattilaan kuutioitu voi ja vesi. Anna voin sulaa ja anna kiehahtaa nopeasti. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nosta kattila levyltä ja siivilöi kuivat aineet kattilaan.
  2. Vatkaa käsivispilällä voimakkaasti niin, että seos irtoaa kattilan reunoista. Vatkaa kaksi munaa kuohkeaksi ja lisää munat taikinaan sekoittaen. Raasta juusto ja lisää se taikinaan. Jätä vähän juustoraastetta koristeluun.
  3. Nosta nokareita pieniin muffinssivuokiin tai leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista noin 25 min.
  4. Sämpylät litistyvät nopeasti uunista ottamisen jälkeen, joten leikkaa pieni viilto sämpylän pohjaan niin ilma pääsee ulos ja sämpylä säilyy pulleana. Tarjoile hieman jäähtyneenä hyvän pateen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää