Burgundinpata

Burgundinpata on klassikko!
  • 4 h
  • Annos 700 Kcal ilman muusia

Ainekset

150 g
pancettaa tai pekonia
700 g
naudanpaistia kuutioina
8
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
punaviiniä esim. bourgognelaista
tuoreita yrttejä nipussa esim. timjamia, persiljaa ja rosmariinia
suolaa
mustapippurirouhetta
250 g
herkkusieniä
50 g
voita
tuoretta persiljaa
tarjolle: perunamuusia, joka on maustettu valkosipulilla

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi panchetta ja naudan paistilihat. Ruskista pancetta korkeareunaisessa kasarissa tai kattilassa. Nosta pataan. Älä puhdista kasaria välissä ja ruskista patalihat samassa astiassa. Siirrä ne pataan.
  2. Kuori ja puolita sipulit ja halkaise valkosipulit. Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota sipuleita puolisen tuntia, että ne karamellisoituvat. Lisää pannulle vehnäjauhot, kypsennä vähän aikaa ja lisää viini. Anna kiehahtaa. Kaada kastike pataan ja lisää yrttikimppu mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta pata uuniin. Anna padan hautua pari kolme tuntia. Tähän asti kannattaa valmistaa pata jo edellisenä päivänä, maut tiivistyvät ja liha on todella mureaa.

  4. Seuraavana päivänä halkaise herkkusienet ja paista niitä hetki voissa pannulla. Lisää ne pataan. Lisää viiniä halutessasi ja anna padan kiehua liedellä noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää