Kirsikkapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka ja kermavaahto ovat hurmaava yhdistelmä.

6.2.2009 7:54
Valmistusaika1 h
EnergiaAnnos 530 Kcal

Ainekset

  • 400 g

    voitaikinaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 100 g

    voita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 200 g

    mantelirouhetta

  • 1

    vaniljatangon siemenet

  • 2

    kananmunan keltuaista

  • 400 g

    kirsikoita (voit käyttää myös säilykekirsikoita tai muita marjoja)

  • 2 rkl

    sokeria piirakan päälle

Valmistusohjeet

  1. Sulata voitaikina ja muotoile siitä ohut pitkulainen levy. Säästä taikinaa reunojen muodostukseen. Leikkaa taikinasta jokaiselle reunalle ”koroke” ja nipistä se kiinni alla olevaan taikinaan. Näin saat pitkulaisen piirakan, jossa jokaisella reunalla on korotus.

  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineket kirsikoita lukuunottamatta tahnaksi. Käytä sauvasekoitinta, että massasta tulee tasaista. Painele massa piirakan päälle. Irrota kirsikoista kivet ja painele kirsikan puolikkaat täytteen päälle leikkauspinta ylöspäin.

  3. Ripottele päälle vähän sokeria ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 min. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit