Porkkanapiirakka

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
125 g
huoneenlämpöistä voita
2 rkl
vettä
ripaus kardemummaa
täyte:
400 g
porkkanoita
3 rkl
pihlajanmarjajauhetta tai muuta marjajauhetta
4 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
vaniljatangon siemenet
0,5 tl
kanelia
1,5 dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
tarjolle vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Lisää kardemumma ja vähän vettä ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Nosta jääkaapiin siksi aikaa kun teet täytteen. Kuori ja höyrytä porkkanat kypsiksi. Soseuta ne. Sekoita loput aineet porkkanasoseen joukkoon. Paine piirakkataikinaa pieniin piirakkavuokiin pohjalle ja niiden reunoille. Paista pohjia 10 min 170 asteisessa uunissa ennen täyttämistä. Lusikoi täytettä pohjan päälle ja jatka paistamista 170 asteisessa uunissa noin 25 min tai kunnes piirakka on hyytynyt. Jäähdytä vähän ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

    Valmistusaika: 50 min
    Annos 680 Kcal

Kommentit

    Näytä lisää