Nougat

Itse tehty nougat on makea lisä juhlapöytään tai mainop ruokalahja.
  • 1 h
  • 30 palaa
  • Yksi pala 136 Kcal

Ainekset

2
kananmunan valkuaista
250 g
paksua kotimaista hunajaa
200 g
sokeria
3 rkl
glukoosisiirappia
2 rkl
vettä
1
vaniljatangon siemenet
100 g
mantelisiivuja
150 g
pistaaseja (myös erilaiset pähkinät käyvät)
100 g
kuivattuja marjoja esim. mansikoita tai mustikoita
100 g
valkosuklaata paloina

Valmistusohjeet

  1. Tarvitset keittiövaa’an ja digitaalisen lämpömittarin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Laita hunaja kattilaan ja kuumenna se 130-asteiseksi. Käytä digitaalista lämpömittaria, jossa on pitkä varsi.
  2. Yhdistä kuuma hunaja valkuaisvaahtoon kaatamalla sitä pikku hiljaa vaahtoon ja samalla sekoita koko ajan sähkövatkaimella.
  3. Laita toiseen kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna 150-asteiseksi, sokeri ei saa palaa. Kun sokeri on sulanut, kaada seos ohuena nauhana valkuaisseokseen, samalla vatkaimella sekoittaen.
  4. Lisää vaniljatangon sisältä siemenet joukkoon ja vatkaa seosta, kunnes seos on jäähtynyt. Lisää lopuksi mantelit, pistaasit, marjat ja valkosuklaapalat.
  5. Taikina on erittäin tahmeaa, mutta sen työstäminen helpottuu, kun käsittelet sitä tomusokeroiduilla tai hieman öljytyillä käsillä. Öljyä kevyesti leivinpaperi ja kaada seos leivinpaperin päälle levyksi. Anna jähmettyä muutamia tunteja ja leikkaa paloiksi.
  6. Glugoosisiirappia on saatavilla leipomistarvikkeisiin erikoistuneista nettikaupoista esim. www.cakeaway.fi.

Kommentit

    Näytä lisää