Hernekeitto

Hernekeitto on edullista ja maukasta kotiruokaa.
  • 4 t
  • 6 annosta

Ainekset

1,2 l
vettä tai kasvislientä
250 g
kuivattuja herneitä
250 g
savupotkaa (voit käyttää keittoon myös joulukinkun jämät)
1
sipuli
suolaa ja pippuria
1 rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta.
  2. Mittaa vesi tai liemi kattilaan ja lisää herneet ja hienonnettu sipuli. Laita kattilaan myös savupotka.

    Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia tai kunnes herneet ovat aivan pehmeitä.

  3. Irroita liha luusta ja paloittele liha keittoon.

    Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna keiton kiehua hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto sinapin ja tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää