Hernekeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hernekeitto

Hernekeitto on edullista ja maukasta kotiruokaa.

13.2.2009 12:47
Määrä6 annosta
Valmistusaika4 t

Ainekset

  • 1,2 l

    vettä tai kasvislientä

  • 250 g

    kuivattuja herneitä

  • 250 g

    savupotkaa (voit käyttää keittoon myös joulukinkun jämät)

  • 1

    sipuli

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    tuoretta meiramia hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta.

  2. Mittaa vesi tai liemi kattilaan ja lisää herneet ja hienonnettu sipuli. Laita kattilaan myös savupotka. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia tai kunnes herneet ovat aivan pehmeitä.

  3. Irroita liha luusta ja paloittele liha keittoon. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna keiton kiehua hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto sinapin ja tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit