Rouheleipä

Nauti rouheleivän kanssa itse tehtyä yrttilevitettä.

13.2.2009 12:52
Valmistusaika2,5 h
EnergiaAnnos 385 Kcal

Ainekset

  • 2 pss

    kuivahiivaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 3 tl

    hunajaa

  • 1 l

    lämmintä vettä

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • n. 19 dl

    n. 1,2 kg vehnäjauhoja

  • 3 dl

    ruisjauhoja

  • 3 dl

    kauraleseitä

  • 1 dl

    auringonkukan siemeniä

  • <b> Yrttilevite:</b>

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 0,5

    sitruunan kuori

  • 1 dl

    basilikaa silputtuna

  • 1 dl

    persiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi noin 40-asteiseksi. Sekoita 1 dl vettä, kuivahiiva, suola ja hunaja keskenään. Anna seistä noin 5 min. Lisää loput vedestä sekä öljy. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi löysähköksi taikinaksi. Taikinan kuuluu jäädä vähän löysäksi. Anna taikinan kohota noin 45 min.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Muokkaa taikinasta pyöreähkö leipä jauhoitetuin käsin ja nosta se leivinpaperin päälle pellille. Leivästä tulee tosi iso ja se peittää melkeen koko pellin.

  3. Tee terävällä veitsellä kuvio leivän pintaan ja ripottele leivän päälle vähän jauhoja. Anna leivän nousta hetken aikaa pellin päällä. Paista leipää noin tunti tai kunnes se kumisee pohjaan koputtaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit